Games of Blocks
Games of Blocks
Крайният срок за записване е 11/02/2021 23:59 часа включително.
Напреднал

Games of Blocks

 • money
  цена
  180 лв.
 • people
  подходящ за
  7-9 год.
 • calendar
  начало
  13.02.2021
 • location
  локация
  Онлайн
Задължително условие за участие е децата да са преминали през „Първи стъпки в програмирането“.

Всички деца мечтаят да могат да програмират своя собствена игра. „Games of blocks“ е курс от ниво Напреднал, в който мечтите стават реалност! Той надгражда знанията, които децата са придобили по време на курсовете от предните нива и ги превръща в експерти в програмирането със Scratch. По време на курса децата се учат как да намират решения на сложни проблеми, за да достигнат крайната си цел. Понятия, с които малките програмисти се запознават и научават да използват при създаване на по-сложни програми, са: оператори, променливи и условия. Отделяме особено внимание на оптимизиране и дебъгване на написания от тях програмен код. Тъй като основни принципи по време на занятията ни са работа в екип и създаването на финален проект, курсът завършва със създаване на игри, вдъхновени и изпълнени от Scratch експертите. В последния ден на занятията родителите са поканени да експериментират и поиграят на създадената от децата им игра!

За кого е подходящ?

Курсът е подходящ за деца с интерес към програмирането. Задължително условие за участие е преминаването  през "Първи стъпки в програмирането". Курсът е от ниво "Напреднал"

Какво ще умее детето след курса?

След завършване на курса, децата ще имат знанията за експерт в програмирането със Scratch. Ще могат да решават сложни проблеми и да използват знанията си за създаване на по-сложни програми. Ще могат да оптимизират и дебъгват написания от тях програмен код. 

Програма на обучението

През цялото време на курса ще имаме постоянна двустранна комуникация с децата. Ще имат възможност да ни задават въпроси и да общуват помежду си (най-вече в почивките и след занятия).

занятия

1. Игри за работа в екип. Първата ни игра - Лабиринт.
Описание
Дейности за запознаване и сплотяване на групата. Начално състояние на програмата, Програмиране на клавиши на клавиатурата за управление на герои в игра, условни твърдения, Създаване на игра "Лабиринт".
Дата и час
13.02.2021 от 11:30 часа
Ресурси
2. Проект "Аркадна игра".
Описание
Логически задачи, програмиране на управления на игра чрез мишката на компютъра. Създаване в  Scrtch на компоненти от игра - таймер, резултат и използване на функцията "клониране". Проектиране и програмиране на "Аркадна игра" в Scratch.
Дата и час
20.02.2021 от 11:30 часа
Ресурси
3. Проект "Викторина".
Описание
Дейности за работа в екип и логически задачи.  Включване на повече от един потребител в игрово взаимодействие. Използване на условия и променливи в създаването на игри в Scratch. Проектиране и програмиране на игра с въпроси и отговори и отговори. Презентиране на играта пред групата.
Дата и час
27.02.2021 от 11:30 часа
Ресурси
4. Проект "Летящ Gobo".
Описание
Дефиниране и употреба на понятията "Изпълни докато", "Координати" в Scratch. Логика и програмиране на резултати в игра, движение на сцената в Scratch. Проектиране и програмиране на игра "Летящ Gobo".
Дата и час
06.03.2021 от 11:30 часа
Ресурси
5. Проект "Магическа топка".
Описание
Логически задачи и дейности за работа в екип. Дефиниране на понятията "излъчване" и "приемане" на съобщения.  Употреба на логически конструкции "if... then... else"  и променливи за създаване на нови нива на игра. Проектиране и програмиране на игра "Магическа топка".
Дата и час
13.03.2021 от 11:30 часа
Ресурси
6. Създаване на концепция за финален проект.
Описание
Цялостен преговор и затвърждаване на наученото по време на курса. Правене на подобрения на игра. Задаване на критерии за изработка на игра. Дискусия и генериране на идеи за финални проекти. Създаване на детайлен план за създаване на проектираната игра.
Дата и час
20.03.2021 от 11:30 часа
Ресурси
7. Работа по финален проект и програмирането му.
Описание
Работа по изпълнение на плана създаден в миналото занятие, по стъпките за създаване на индивидуална игра - Финален проект.
Дата и час
27.03.2021 от 11:30 часа
Ресурси
8. Работа по финален проект и презентирането му.
Описание
Завършване на проектираните игри. Тестване и отстраняване на грешки. Представяне на завършените финални проекти пред групата.
Дата и час
03.04.2021 от 11:30 часа
Ресурси
Games of Blocks

Сертификат

След всяко преминато обучение участниците в SoftUni Kids получават поименен сертификат, който свидетелства за успешно придобитите знания и умения.

Games of Blocks

Кога и къде се провеждат занятията?

Курсът е в ОНЛАЙН ФОРМА. Обучението се провежда в рамките на 2 астрономически часa , веднъж седмично в продължение на 8 седмици.

Датата и часа на провеждане на всяко занятие можете да откриете по-горе в страницата в секция "Програма на обучението".

Крайният срок за записване е 11/02/2021, 23:59 часа включително.

Допълнителна информация

В деня на първото занятие на вашето дете ще имаме нужда от два подписани и попълнени екземпляра на договор за обучение в SoftUni Kids. Ще получите договора на имейл адреса ви, след заплащането на обучението.

За успешното провеждане на занятията трябва да осигурите на детето си компютър, интернет връзка и спокойна среда за работа. За по-лесна комуникация ще получите достъп до група в социалните мрежи, където преподавателите ще помагат на децата при затруднения в достъпа до виртуалната ни класна стая.

Запазването на място става единствено след успешно заплащане.

При записване на второ получавате 20% отстъпка от таксата за второто дете.