Цялостна програма по програмиране за деца от предучилищна до 6-ти клас
Учебен план

Цялостна програма по програмиране за деца от предучилищна до 6-ти клас

HTML5 & CSS3 Sites HTML & JavaScript Games Arduino Basics Arduino Advanced
Ниво 4
Игри със Scratch Android приложения Сензори с Digital SandBox Micro:bit роботика
Ниво 3
Програмирай и играй с платка Micro:bit
Ниво 2
Първи стъпки в програмирането
Ниво 1

Софтуерен курс

Хардуерен курс

За да могат деца и ученици да получат пълно въведение в света на програмирането създадохме цялостна програма по програмиране за деца и ученици, разделена в 5 обучителни нива. Всеки от модулите от ниво 1 до ниво 4 се състои от осем занятия, които се провеждат веднъж седмично с продължителност 2 астрономически часа. Подготвителното ниво е разработено за най-малките, които все още не могат да четат и пишат, но искат да научат повече за света на компютрите и програмирането за деца. SoftUni Kids организира и безплатни уроци по програмиране за деца - демоуроци, подходящи за деца от предучилищна възраст до 6 клас, които искат да се докоснат до едно ново и вълнуващо преживяване. А в стремежа си да прилагаме гъвкави решение в работата си, залагаме и на вариант, при който преподаваме програмиране за деца онлайн. При нас ще откриете възможност и за качествено и достъпно обучение по уеб и графичен дизайн за деца, с което да стимулирате твореца във вашия малчуган. 

Без значение дали ще изберете малкия ви наследник да учи програмиране за деца в София или от друга част на страната и света чрез изучаване на програмиране за деца онлайн, учебният ни план има добре установена последователност. Основната ни програма започва винаги с модул "Първи стъпки в програмирането" - специално разработен, за да може всяко дете да придобие основни познания по програмиране за деца. Следващият модул "Програмирай и играй с платка Micro:bit" запознава децата с връзката между хардуер и софтуер. След като преминат двата базисни модула, децата могат да изберат курсове от следващото ниво спрямо предпочитанията си. За да преминат на четвърто ниво, е необходимо да са минали минимум два модула от ниво три.

Освен обученията по програмиране за деца в София и цялата страна, SoftUni Kids организира и курсове по графичен дизайн за деца, както и уеб дизайн.