Програмирай с платка Micro:bit
Програмирай с платка Micro:bit
Крайният срок за записване е 01/10/2020 23:59 часа включително.
Начинаещ

Програмирай с платка Micro:bit

 • money
  цена
  0 лв.
 • people
  подходящ за
  7-9 год.
 • calendar
  начало
  03.10.2020
 • location
  локация
  София, кв. Младост 4

„Програмирай с платка Micro:bit“ е първият и основополагащ курс по време на обучението по програмиране на SoftUni Kids в направление електроника и роботика, в ниво Начинаещ. Младите програмисти изграждат и използват знанията си, за да създадат сложни алгоритми и програми. Те виждат връзката между хардуер и софтуер с помощта на Micro:bit - платката използвана във всяко училище във Великобритания по време на часовете по програмиране и разработена с подкрепата на BBC.

Децата ще усвоят нови понятия в програмирането като работа с условия, събития и променливи. За тази цел използваме визуален език за програмиране. Децата ще научат и какво са условни конструкции, а задачите им ще са свързани със създаване на самостоятелни задания, които имат връзка и с физика, пространствено мислене и средата около нас. По време на обучението екипите програмират множество изображения, задачи и игри, които платката Micro:bit изпълнява за тях. Курсът завършва със проект, програмиран и усъвършенстван от децата. В последния ден на занятията родителите са добре дошли, за да видят и презентацията на създадения от детето им проект!

За кого е подходящ?

Курс е подходящ за напълно начинаещи. Необходимо е децата да имат интерес към хардуерните устройства и програмирането, както и достъп до компютър с интернет връзка при преминаване в дистанционна форма на обучение.

Какво ще умее детето след курса?

След завършване на курса децата ще имат основни познания по електроника и роботика. Ще усвоят понятията в програмирането като ще използват различни хардуерни устройства. Ще могат да работят с визуален език за програмиране - JavaScript.

Програма на обучението

През цялото време на курса ще имаме постоянна двустранна комуникация с децата. Ще имат възможност да ни задават въпроси и да общуват помежду си (най-вече в почивките и след занятия).

занятия

1. Запознаване с Micro:bit
Описание
Игри за работа в екип. Запознаване с Micro:bit и интерфейс на средата за разбработка
Дата и час
03.10.2020 от 10:00 часа
Ресурси
2. Работа със събития. Входни и изходни устройства
Описание
Запознаване с хардуерните утройства за вход и изход на данни, електрическа верига - създаване на програми със събития от входно-изходни устройства
Дата и час
10.10.2020 от 10:00 часа
Ресурси
3. Променливи
Описание
Дефиниране на понятието "променлива". Използване на Microbit за създаване и опериране с променливи
Дата и час
17.10.2020 от 10:00 часа
Ресурси
4. Проект „Моят домашен любимец“
Описание
Практическо приложение на знанията за събития и променливи за създъване на проект за дигитален домашен любимец
Дата и час
24.10.2020 от 10:00 часа
Ресурси
Програмирай с платка Micro:bit

Сертификат

След всяко преминато обучение участниците в SoftUni Kids получават поименен сертификат, който свидетелства за успешно придобитите знания и умения.

Програмирай с платка Micro:bit

Кога и къде се провеждат занятията?

Курсът е в ПРИСЪСТВЕНА ФОРМА. Обучението се провежда в рамките на 2 астрономически часа , веднъж седмично в продължение на 4 седмици.

Датата и часа на провеждането на всяко занятие можете да откриете по-горе в секция „Програма на обучението“.

Занятията ще се провеждат в сградата на СофтУни на адрес София, ж.к. Младост 4, бул. Александър Малинов № 78. Вижте подробности на картата ТУК.

Крайният срок за записване е 01/10/2020, 23:59 часа включително.

Допълнителна информация

В деня на първото занятие на вашето дете ще имаме нужда от два подписани и попълнени екземпляра на договор за обучение в SoftUni Kids. Ще получите договора на имейл адреса ви, след заплащането на обучението.

Почивен ден за групите - няма.

Запазването на място става единствено след успешно заплащане.

Уважаеми родители, при връщане на дистанционната форма на обучение на учениците, курсовете на СофтУни Кидс, които ще се провеждат присъствено, ще преминат в онлайн форма на обучение в същия ден и часови слот.

При записване на второ дете (братче/сестриче) получавате 20% отстъпка от таксата за второто дете.