Първи стъпки в графичния дизайн

Първи стъпки в графичния дизайн

Подготвително ниво
0 лв.
седмици
клас

”Първи стъпки в графичния дизайн” е основополагащ курс на SoftUni Kids в сферата на дигиталните изкуства. Той има за цел да обхване децата, които имат интерес към визуалното творчество, включващо рисуване и технологии. За целите на курса е избран софтуера Paint 3D, който е подходящ за напълно начинаещи творци. В рамките на този модул, децата постепенно ще се запознаят с основните понятия за смесване на цветове, композиция, дълбочина и перспектива, векторни и растерни изображение, шрифт и 3D текст, текстури. Децата ще изградят умения за създаване на двуизмерни, триизмерни обекти и добавена реалност. На второ място децата се учат на активно общуване в група и работа в екип – принципи, които са заложени в цялостната програма на обучението в SoftUni Kids.

За кого е подходящ?

Онлайн модулът е подходящ за напълно начинаещи с интерес към рисуването или създаването на триизмерни обекти; необходимо е децата да могат да четат и пишат. Курсът е предназначен за две възрастови групи - 2-3 клас и 4-6 клас

Програма на обучението, което стартира на 25/04: 

Обучението на децата се състои от 4 занятия с двучасова продължителност на всяко едно от тях, което включва основни правила и практическа част.

Занятие 1: Увод в графичния дизайн. 2D и 3D фигури. 

Занятие 2: Цветове, цветови палитри и нюанси. 

Занятие 3: Композиция и стилистика. 

Занятие 4: Текст и работа по финален проект.

Кога и къде се провеждат занятията?

Курсът е в ОНЛАЙН ФОРМАТ. Обучението се провежда в рамките на 2 астронимически часa, веднъж седмично в продължение на 4 седмици. 

Стартовият час е часът, който сте избрали за курсовата група на Вашето дете. Занятията ще се проведат в онлайн платформа, като родителите ще получат линк преди занятието, към който да се присъединят курсистите.

За по-ясна комуникация учителите на групата създават и група в социалните мрежи, за да могат да асистират на децата при затруднения. Допълнителните задачи към курса децата изпращат на пощата на своите преподаватели и получават обратна връзка за тяхната работа.

За успешното провеждане на занятията родителите трябва да осигурят на децата компютър, интернет връзка и спокойна среда за работа, за да могат децата да проявят своя талант и да развият своите умения.

Почивни дни за групите през април - 2 май, 3 май, 23 май и 24 май.

Допълнителна информация:

В деня на първото занятие на вашето дете ще имаме нужда от два подписани и попълнени екземпляра на договор за обучение в SoftUni Kids. Ще получите договора на имейл адреса ви, след заплащането на обучението. Може да го разгледате от тук.

Запазването на място става единствено след успешно заплащане.

Крайният срок за записване за групите през март е 27/03/2020 23:59:00 включително.
Крайният срок за записване за групите през април е 23/04/2020 23:59:00 включително.

*При записване на второ дете (братче/сестриче) получавате 20% отстъпка от таксата за второто дете.

*Занятията стартират при сформиране на група.

kids-image-1
kids-image-2
kids-image-3
kids-image-4
kids-image-5
kids-image-6
kids-image-7
kids-image-8