Scratch games работилница
Scratch games работилница
Крайният срок за записване е 27/05/2021 23:59 часа включително.
Начинаещ

Scratch games работилница

 • money
  цена
  90 лв.
 • people
  подходящ за
  7-12 год.
 • calendar
  начало
  29.05.2021
 • location
  локация
  Онлайн

Всички деца мечтаят да могат да програмират своя собствена игра. В Scratch games работилницата децата се учат как да намират решения на сложни проблеми, за да достигнат крайната си цел. Понятия, с които малките програмисти се запознават и научават да използват при създаване на по-сложни програми, са "оператори", "променливи" и "условия". Работилницата завършва със създаване на игри, вдъхновени и изпълнени от Scratch експериментаторите.

За кого е подходящ?

"Scratch games работилница" е подходяща за деца с интерес към програмирането.

Какво ще умее детето след курса?

След завършване на работилницата децата ще могат да решават сложни проблеми и да използват знанията си за създаване на по-сложни програми и игри.

Програма на обучението

През цялото време на курса ще имаме постоянна двустранна комуникация с децата. Ще имат възможност да ни задават въпроси и да общуват помежду си (най-вече в почивките и след занятия).

занятия

1. Ден 1:Запознаване със Scratch и създаване на първата ни игра.
Описание
Дейности за запознаване и сплотяване на групата. Начално състояние на програмата. Програмиране на клавиши на клавиатурата за управление на герои в игра. Създаване на първата ни игра.
Дата и час
29.05.2021 от 13:00 часа
Ресурси
2. Ден 2:Създаване на игри в Scratch: "Аркадна игра", "Викторина" и "Летящ Gobo".
Описание
Логически задачи, програмиране на управления на игра чрез мишката на компютъра. Създаване в  Scratch на компоненти от игра - таймер, резултат и използване на функцията "клониране". Включване на повече от един потребител в игрово взаимодействие. Използване на условия и променливи в създаването на игри в Scratch. Дефиниране и употреба на понятията "Изпълни докато", "Координати" в Scratch. Логика и програмиране на резултати в игра, движение на сцената в Scratch.
Дата и час
30.05.2021 от 13:00 часа
Ресурси
Scratch games работилница

Сертификат

След всяко преминато обучение участниците в SoftUni Kids получават поименен сертификат, който свидетелства за успешно придобитите знания и умения.

Scratch games работилница

Кога и къде се провеждат занятията?

Курсът е в ОНЛАЙН ФОРМА. Обучението се провежда в рамките на 4 астрономически часа , два пъти седмично в продължение на 1 седмица.

Датата и часа на провеждане на всяко занятие можете да откриете по-горе в страницата в секция "Програма на обучението".

Крайният срок за записване е 27/05/2021, 23:59 часа включително.

Допълнителна информация

В деня на първото занятие на вашето дете ще имаме нужда от два подписани и попълнени екземпляра на договор за обучение в SoftUni Kids. Ще получите договора на имейл адреса ви, след заплащането на обучението.

За успешното провеждане на занятията трябва да осигурите на детето си компютър, интернет връзка и спокойна среда за работа. За по-лесна комуникация ще получите достъп до група в социалните мрежи, където преподавателите ще помагат на децата при затруднения в достъпа до виртуалната ни класна стая.

Запазването на място става единствено след успешно заплащане.

При записване на второ получавате 20% отстъпка от таксата за второто дете.