Модул

Модул

Какво представлява обучението?

Летни академии „Първи стъпки в програмирането“ и „Програмирай и играй с платка Micro:bit“ на SoftUni Kids стартират през юли 2018! 

За кого е подходящ?

Летните академия са  подходящи за деца на възраст от 7 до 13-годишна възраст.

Какво представлява обучението?

Можете да изберете между 10-дневна и 5-дневна академия.

5-дневните варианти са "Лятна академия - Първи стъпки - 5 дни" и  "Лятна академия - Micro:bit - 5 дни" /за деца преминали модул "Първи стъпки в програмирането"/

"Лятна академия - 10 дни" е комбинация от двете 5-дневни академии.

Обучението стартира с Лятна академия Първи стъпки в програмирането. По време на занятията по програмиране децата ще получaт знания за основните понятия в света на програмирането: компютър и неговите части, хардуер, софтуер, мрежа, програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл. Ще програмират и създадат множество алгоритми под формата на анимации. Заедно с това ще работим усилено върху активно общуване в група и работа в екип – принципи, заложени във всички обучения на SoftUni Kids.

Лятна академия Програмирай и играй с платка Micro:bit е естествено продължение на лятна академия “Първи стъпки в програмирането” и тя ще се проведе във втората част на обучението.  По време на занятията по програмиране децата ще се учат как да намират решения на сложни проблеми, за да достигнат крайната си цел. Tе ще видят връзката между хардуер и софтуер с помощта на Micro:bit - платката използвана във всяко училище във Великобритания по време на часовете по програмиране и разработена с подкрепата на BBC. Понятията, които малките програмисти ще се научават да използват при създаване на код, са: условия, събития и променливи. По време на занятиета децата ще създадат множество проекти, свързани със средата около тях.

В допълнителните часове по „Компетенции на 21 век” децата ще изграждат меки умения като гъвкавост, екипност, презентационни умения, също така критично и концептуално мислене и решаване на проблеми чрез изкуство. Изкуството е прекрасен начин за себеизразяване, намаляване на стреса и сближаване с другите.

В допълнителните часове по „Екология на бъдещето” децата ще разглеждат теми като глобално затопляне, парников ефект, видове енергийни източници. Така ще им покажем едно интересно и провокативно приложение на предметите, които учат в училище – биология, химия и физика. Ще дадем възможност на младите им умове да приложат креативност в решаването на едни от най-актуалните проблеми на съвремието ни, за да ги направим съпричастни към тях.

И тъй като вярваме, че спортът е важна част от живота на децата сме подготвили специално подбрани упражнения и спортове за нашите малки програмисти – обща двигателна култура, футбол, йога, кангу джъмпс, brain gym, танци.

За да е пълноценно потапянето на децата в дейности, свързани с различни полукълба на мозъка – ще завършим обучението с ден по градинарство в биоградинката на комплекса.

Кога и къде се провеждат занятията?

Целодневните юлски академии ще се провежда от понеделник до петък в рамките на една или две седмици.

Летните академии по програмиране ще се провеждат в сградата на ЧОК "Светлина" на ул. “Йозеф Валдхард” 3, София

  • Лятна академия 10 дни ще се проведе от 02.07.2018 и от 16.07.2018
  • Лятна академия Първи стъпки- 5 дни ще се проведе от 02.07.2018 и от 16.07.2018
  • Лятна академия Micro:bit- 5 дни ще се проведе от 09.07.2018 и от 23.07.2018
* За да може да запишете детето си в „Лятна академия Micro:bit- 5 дни“, то ще трябва да е участвало и в "Лятна академия Първи стъпки- 5 дни" или модул "Пърсви стъпки в програмирането".

Програма

08:45 – 9:00 - събиране на групата
09:00 – 10:45 – програмиране
10:45 - 11:00 - кратка почивка
11:00 – 12:00 – програмиране
12:00 – 13:30 – обяд и свободна игра
13:30 – 15:30 – Компетенции на 21 век/ Екология на бъдещето
15:30 - 15:45 – кратка почивка
15:45 – 17:45 – спорт
17:45 – 18:00 – изпращане на децата

Колко струва обучението?

Участието в Летни академии “Първи стъпки в програмирането” и „Програмирай и играй с платка Micro:bit“ е 429лв. и включва десетдневна програма от обучения, спорт, обяд и следобедна закуска.

Участието в Лятната академия “Първи стъпки” или "Micro:bit" е 229 лв. и включва петдневна програма от обучения, спорт, обяд и следобедна закуска.

Изберете подходящите за вашето дете лятна академия и група от ТУК!


Информация за организаторите:

SoftUniKids е инициатива на СофтУни, насочена към най-малките. За да може всяко дете да се докосне до процеса на създаване чрез програмиране, екип от професионалисти разработи иновативен подход на учене чрез създаване и постоянна работа в екип. В основата на учебния план са игрите като естествен начин за придобиване на знания и умения в сферата на програмирането.

Частен образователен комплекс „Светлина” е верига от лицензирани частни ясли и детски градини и Иновативно училище. Цялата образователна програма на комплекса от най-ранна детска връзка е базирана на съвременни методи, ориентирани към децата и техните умения за учене и холистично развитие.