Модул

Модул

Какво представлява обучението?

Скъпи родители, вече можете да запишете децата си в новата Лятна академия по програмиране, подходяща за деца на възраст от 7 до 12 години!

Кога ще се проведе Лятната академия?

 • Целодневната юлска академия ще се провежда от понеделник до петък.
 • Академия „Програмирай анимация“ ще се проведе от 03.07.2017 и от 17.07.2017.
 • Лятна академия „Програмирай игри“ ще се проведе от 10.07.2017 и от 24.07.2017.

*За да може да запишете детето си в „Програмирай игри“, то ще трябва да е участвало и в академия „Програмирай анимация“.

За кого е подходяща Лятната академия?

Лятната академия е подходяща за всички деца на възраст от 7 до 12-годишна възраст, както и за напълно начинаещи.

Какви знания и умения ще придобият децата по време на лятна академия „Програмирай анимация“

(от 03.07.2017 до 07.07.2107 или от 17.07.2017 до 21.07.2017)

По време не занятията по програмиране децата ще получават знания за основните понятия в света на програмирането: компютър и неговите части, хардуер, софтуер, мрежа, програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл. Ще програмират и създадат множество алгоритми под формата на анимации. Заедно с това ще работим усилено върху активно общуване в група и работа в екип – принципи, заложени във всички обучения на SoftUni Kids. 
В допълнителните часове по „Дизайн на анимация и анимирани герои“ децата ще научат повече за композиция, сториборд и художествено оформление. Ще изрязват, оцветяват и работят с пластелин, за да сътворят невероятни светове и герои.
В последния ден ще заснемат творенията си и с помощта на програмирането ще създадат цялостна анимация.

Какви знания и умения ще придобият децата по време на лятна академия „Програмирай игри“

(от 10.07.2017 до 14.07.2017 или от 24.07.2017 до 28.07.2017г.)

Лятна академия „Програмирай игри“ е естествено продължение на лятна академия „Програмирай анимация“
По време на занятията по програмиране децата ще се учат как да намират решения на сложни проблеми, за да достигнат крайната си цел. Понятия, с които малките програмисти ще се запознават и научават да използват при създаване на код, са: функция, оператори, променливи и условия.
В допълнителните часове по „Иновации“, организирани от Innovation Starter, децата ще представят свои идеи за нови и по-добри продукти и услуги за света. Те ще научат как идеите се превръщат в реалност и как иновациите помагат на хората, да живеят по-добре.
В последния ден децата ще използват всичките си идеи от занятията  по иновации и програмиране и ще създадат свои собствени изненадващи и различни игри.

Спорт по време на летните академии

И тъй като вярваме, че спортът е важна част от живота на децата, сме поканили и треньорите от Live to Lift, организация от млади професионалисти в спорта и кинезетерапията, които са подготвили специално подбрани упражнения и спортове за нашите малки програмисти. 

Къде ще се провеждат занятията?

Лятна академия по програмиране ще се провежда в сградата на Софтуерния университет на ул. "Тинтява" 15-17.

Каква е програмата на децата?

 • 09:00 – 9:15      Събиране на групата
 • 09:15 – 10:45    Програмиране
 • 10:45 - 11:00     Кратка почивка
 • 11:00 – 12:30    Спорт
 • 12:30 – 13:30    Обяд 
 • 13:30 – 15:30    Дизайн на анимация и анимирани герои/ Иновации
 • 15:30 - 15:45     Кратка почивка
 • 15:45 – 17:45    Програмиране

Колко струва обучението?

Участието в Летни академии „Програмирай анимация“ и „Програмирай игра“ е 419лв. и включва десетдневна програма от обучения, спорт, обяд и следобедна закуска /плод/.

Информация за преподаватели и организации:

Дизайн:
Веселина Дашинова завършва Кралския Колеж в Лондон през 2009 година, специалност анимация. Веселина е енергичен преподавател с повече от 10 години опит във формалното и неформално обучение на възрастни и деца. Преподавала е в множество университети включително - University of East London, University for the Creative Art и Bauhaus-Universität, Weimar. Между 2010 и 2015 редовно организира анимационни и филмови кръжоци в Британския Филмов Институт (BFI) в Лондон. Има голям опит при работата с рискови групи. Веселина вярва, че изкуството, във всичките си форми е от огромно значение за развитието на едно здраво общество и именно затова е основополагащо в живота.
Иновации:
За Иновейшън Стартър:
Първата специализирана агенция за иновации в България, която партнира на бизнеса и публичния сектор за дизайн на дългосрочна култура на иновации.
Спорт:
Live to Lift е организация от млади професионалисти в спорта и кинезетерапията. Мисията на Live to Lift e да разпали във всяко дете интереса към спорта и движението, както и към здравословното хранене и грижата за себе си.

* Местата за "Програмирай анимация" и "Програмирай игри" са изчерпани.