Интензивен курс   - Micro:bit  - Юли 2019

Интензивен курс - Micro:bit - Юли 2019

Интензивен курс - Micro:bit - Юли 2019

Учебна зала София - СофтУни

2-5 клас

от 15/07/2019 до 19/07/2019 (понеделник - петък)

от 08:45 до 12:30

За кого е подходящ?

За да може да запишете детето си в Лятна академия “Програмирай и играй с платка Micro:bit”, то ще трябва да е участвало и в академия “Първи стъпки в програмирането” или в модул “Първи стъпки в програмирането”.

Лятната академия е подходяща за деца на възраст от 8 до 12-годишна възраст, като те ще се обучават в смесена група от 2 до 5 клас. Необходимо е да могат да четат и пишат.

Какво представлява обучението?

В полудневния интензивен курс “Програмирай и играй с платка Micro:bit" малките програмисти надграждат знанията си от модул “Първи стъпки в програмирането“ и ги използват, за да създадат сложни алгоритми и програми

Децата ще видят връзката между хардуер и софтуер с помощта на Micro:bit – платката, използвана във всяко училище във Великобритания по време на часовете по програмиране и е разработена с подкрепата на BBC. Те ще усвоят нови понятия в програмирането като работа с условия, събития и променливи.

По време на обучението екипите програмират множество изображения, задачи и игри, които платката Micro:bit изпълнява за тях. Част от задачите са свързани с физика, пространствено мислене, английски език и средата около нас.

Модулът завършва със създаване на проект, програмиран и усъвършенстван от екипите, като продължаваме да работим усилено върху развитието и на меки умения, като активно общуване в група, работа в екип и умения за рефлексия – принципи, заложени във всички обучения на SoftUni Kids.

Завършвайки лятната академия, децата могат да продължат и с другите наши курсове през следващата учебна година, които са част от цялостната ни основна програма по програмиране.

Кога и къде се провеждат занятията?

Интензивният курс ще се провежда от понеделник до петък в сградата на СофтУни  от 8:45 до 12:30.

Програма

Игри за работа в екип. Запознаване с Micro:bit и интерфейс на средата за разбработка.

Работа със събития. Входни и изходни устройства.

Променливи.

Проект „Моят домашен любимец“.

Условни конструкции.

Проект „Охранителна система“.

Проект „Жадно растение“.

Работа по финален проект и презентирането му.

Колко струва обучението?

Обучението се заплаща с еднократна такса в размер на 195 лв. 

*За да запишете детето си в модул "Интензивен курс - Micro:bit", е необходимо първо да направите успешно плащане за модул "Първи стъпки в програмирането", в случай че детето Ви не е преминавало обучението досега. За да бъде обработено плащането, са необходими до 2 работни дни, след което можете да заплатите за обучението по Micro:bit.

** За записване на второ дете ползвате 20% отстъпка от втората такса.

Крайният срок за записване е 11 юли 2019 включително.

Информация за организаторите:

SoftUniKids е инициатива на СофтУни, насочена към най-малките. За да може всяко дете да се докосне до процеса на създаване чрез програмиране, екип от професионалисти разработи иновативен подход на учене чрез създаване и постоянна работа в екип. В основата на учебния план са игрите като естествен начин за придобиване на знания и умения в сферата на програмирането.

В деня на първото занятие на вашето дете ще имаме нужда от две подписани и попълнени копия на договор за обучение в SoftUni Kids. Можете да се запознаете с него тук.

Запазването на място става единствено след успешно заплащане. Крайният срок за записване е 11/07/2019 23:59:00 включително. SoftUni Kids осигурява необходимата техника, а единственото изискване е децата да могат да четат и пишат.

*Занятията стартират при сформиране на група.

*При записване на второ дете получавате 20% отстъпка от втората такса.